Κάθε ασκούμενος πρέπει να βρει έναν αληθινό αθλητικό στόχο να πετύχει, μόνο έτσι μπορεί να διατηρήσει την αφοσίωση του και να πετύχει αποτελέσματα.

Το να γυμνάζεται μια κοπέλα για να αποκτήσει μια πιο όμορφη σιλουέτα δεν αποτελεί ισχυρό κίνητρο όσο και αν φαίνεται περίεργο. Το ψυχοσωματικό «κόστος» που χρειάζεται για να χάσει τα κιλά είναι αρχικά  μεγαλύτερο από το «κόστος» στην συνήθεια των επιπλέων κιλών και, σύντομα εγκαταλείπει. Φυσικά και το επιθυμεί πολύ, αλλά ειδικά εάν έχει περάσει ένα διάστημα πάνω από 6 μήνες που διατηρεί ένα αυξημένο βάρος, έχει αρχίσει να συνηθίζει την νέα κατάσταση, οπότε το να παραμείνει σε αυτά τα κιλά είναι πιο «ανώδυνο» από το να μπει στην διαδικασία να τα χάσει. Στην επιθυμία στηρίζεται όλη η βιομηχανία του αδυνατίσματος και προσπαθούν να το κάνουν ανώδυνο. Δυστυχώς ακόμη δεν έχει βρεθεί πιο ισχυρή και μόνιμη λύση από την κίνηση και την διατροφή. Συμβουλεύω λοιπόν όταν βάλουμε για κάποιους λόγους βάρος, να σπεύδουμε να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν «βολευτούμε» στα νέα κιλά μας.
13055887 10154133414623887 1520096805671775602 o
 
Σε ότι αφορά τους στόχους, η άσκηση - προπόνηση δεν είναι φυσικό περιβάλλον και κανένας δεν γυμνάζεται για να κουνά τα χέρια και τα πόδια του μόνο. Η εμφάνιση είναι εξωτερικό κίνητρο και αφορά τους «σημαντικούς άλλους». Στον Chania Personal Training προσπαθούμε να μυήσουμε τους ασκούμενους μας σε κάποια μορφής «αγωνιστική» δραστηριότητα και τότε βλέπουμε πραγματικά αποτελέσματα, με την λιγότερη παρακίνηση. Διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως λαϊκοί δρόμοι, ερασιτεχνικά τρίαθλα, συμμετοχικές ποδηλασίες, ακόμη και πεζοπορίες. Όταν ο ασκούμενος μας αποφασίσει να συμμετάσχει σε κάποια διοργάνωση, γνωρίζουμε ότι έχουμε πετύχει στο έργο μας. Το Fitness από μόνο του δεν είναι αυτοσκοπός. Φανταστείτε έναν αθλητή του στίβου να κάνει προπόνηση χωρίς να συμμετέχει σε αγώνες, σχεδόν απίθανο. Μόνο όταν ανοίξουν τα φτερά τους οι ασκούμενοι μας αισθανόμαστε σιγουριά. Βέβαια βρίσκουμε κίνητρα έως τότε, βραχιόλια παρακίνησης, κανόνες, μετρήσεις, αλλά… ο πραγματικός στόχος είναι όταν η δουλειά της προπόνησης εκφραστεί σε πραγματικές συνθήκες και όχι θερμοκηπίου. Ακόμη και όταν φεύγουν από εμάς για να ακολουθήσουν κάποιο άθλημα, νιώθουμε την γλυκόπικρη γεύση της απώλειας αλλά και της ικανοποίησης. Έχουμε στήσει μια από τις καλύτερες ομάδες running , και πολλά μέλη των fitness group μας «μεταναστεύουν» εκεί!
Ολοκληρώνοντας να πω ότι, το ίδιο ισχύει και για την υγεία. Στον υγιή πληθυσμό η άσκηση για υγεία δεν είναι και πάλι ισχυρό κίνητρο. Όταν έρθει μια πάθηση τότε όλα αλλάζουν. 
Βρείτε λοιπόν πραγματικούς, χειροπιαστούς στόχους για να γυμνάζεστε. Δουλέψτε για συγκεκριμένα πράγματα στην ζωή σας. Όταν το τι θέλω εγώ γίνει μεγαλύτερο από το τι θέλουν οι άλλοι οι πιθανότητες της επιτυχίας πολλαπλασιάζονται. Διαλέξτε τον επόμενο αγώνα μαζικού χαρακτήρα στην πόλη μας (όχι μόνο) και αποφασίστε να συμμετάσχετε έστω και περπατώντας και τότε θα δείτε την διαφορά!
 
Timber by EMSIEN-3 LTD